Biocheck

Biocheck GmbH je stále se rozvíjející německá společnost, která vznikla v roce 1999 a v jejím čele stojí Dr. Elmar Michels.  Biochech GmbH sídlí na venkovském okraji města Münster a zaměřuje se na výrobu a distribuci testů pro lidskou a veterinární diagnostiku. Produktem této firmy je multiparametrový systém pro kvantitativní detekci alergií a autoimunitních chorob pro humánní a veterinární medicínu – Polycheck.

Polycheck je souprava panelů pro kvantitativní screening alergií a autoimunitních chorob v lidské diagnostice a také detekce alergií v diagnostice veterinární. Produkty Polycheck nabízí nepřeberné množství různých druhů multiparametrových souprav, například:

Alergie:                                 Autoimunita:                                      Veterina:

Inhalační panely                  Liver/Kydney                                       Psí

Potravinové panely             Celiakie                                                 Kočičí
Pediatrické panely              Myositis                                                Koňský panel

Obr. 1.: Příklad již otestovaných různých druhů panelů Polycheck.

Důležitým parametrem tohoto výrobku je malé vstupní množství pacientského séra, čehož se využívá hlavně u pediatrických panelů a není tedy potřeba dětem odebírat velké množství krve na testování alergií.

Manuální testování těchto panelů je velmi jednoduchá a levná záležitost. Vše, co potřebujete je standardní vybavení laboratoře, třepačku (možnost zapůjčení), počítač, software (který je zdarma od výrobce) a scanner (také možnost zápůjčky).

Dále je možnost využívat systém Polycheck s poloautomatickým přístrojem BeeBlot od firmy bee Robotics, kdy je zapotřebí pouze nanést na soupravu pacientské sérum. Ostatní reagencie a kroky při testování dělá přístroj samostatně, poté musíte výsledky vyhodnotit pomocí scanneru, PC a softwaru.

Také existuje plně automatická verze, kdy se souprava Polycheck testuje v naprogramovaném přístroji AP Blot Elite od Italské firmy DAS.

Software (Biocheck Imaging Software), který je poskytován od výrobce, dokáže velmi hezky a přehledně vyhodnotit výsledky.

Pro více informací o produktu Polycheck, prosíme, kontaktujte naše odborné prodejce.